ORIŠA KALENDAR DOGAĐAJA

10. septembar 2022.

18h – 20h
 
Zeleni venac (Kamenička) 11, Beograd
 
Lekovito bilje često nalazi primenu u narodnoj medicine, ali isto tako je i deo zvanične medicine, jer se vezuje za razvoj ljudskog društva. Biljke nam omogućavaju da vodimo brigu o sebi i da vodimo računa o našem organizmu na onaj način koji mu najmanje šteti. Kako nam dolazi jesen, dolazi i vreme za tople napitke od lekovitog bilja.
 
Najstariji podaci o primeni lekovitog bilja vode poreklo čak iz 3000. godine pre nove ere iz Kine. Još tada se govorilo o lekovitim biljkama koje se i danas primenjuju. Još stari Sloveni su znali za lekovita svojstva biljaka i prenosili ta znanja sa kolena na koleno.
 
Biljna medicina ima za cilj da vrati telo u stanje prirodne ravnoteže kako bi ono moglo da se izleči. Različite biljke deluju na različite sisteme tela.
 
Fitoterapija ima za cilj da obnovi vaše telo, tako da može da se zaštiti, reguliše i izleči. To je pristup celom telu. Gleda na vaše fizičko, mentalno i emocionalno blagostanje.
 
Proces detoksikacije veoma je važan kako bi se održalo povoljno stanje duha i tela i organizam oslobodio otrova, slobodnih radikala i drugih štetnih materija koje mogu loše uticati na sveukupno zdravlje. Zagađen vazduh, loša ishrana, alkohol i duvan samo su neki od faktora koji nepovoljno deluju na organizam. Ukoliko imate simptome poput vrtoglavice, zamora i gubitka energije, bolova u mišićima i zglobovima, zadržavanja vode, nadutosti, konstipacije, dijareje, problema s kožom, neredovnih i bolnih menstruacija, tamnih kolutova oko očiju – vrlo je moguće da vam telo šalje signal da mu je neophodno „generalno čišćenje“.
 
Najveći deo otpadnih materija iz ljudskog organizma izbacuje se putem organa za varenje i urinarnog trakta i zato process detoksikacije počinje čišćenjem creva.
U ljudskom telu najveći deo otpadnih materija izbacuje se putam organa za varenje i urinarnih organa. Proces detoksikacije treba početi od čišćenja creva.
Zatim sledi detoksikacija urinarnog trakta, jetre, krvnih sudova, limfnog sistema, pluća, kože itd.
Koža je največi ljudski organ i povezana je sa plućima i jetrom.
 
Iako nam industrija lepote servira priču da je moguće pročistiti kožu tako da se iz nje izbace sve loše stvari, to nije baš do kraja tačno, bar ne spolja različitim tretmanima.
 
Fitoterapija ili lečenje lekovitim biljem pruža dugoročna rešenja, ne samo u pogledu lečenja fizičkih i psihičkih tegoba, vec deluje i na nivou duše i duha.
Uloga biljaka za vreme čišćenja organizma jeste da pruže podršku telu u procesu oslobađanja od blokada u limfnom sistemu, organima, kao i u mentalnom i energetskom telu.
 
Suptilna energetska uloga lekovitog bilja je veoma bitna. Svaka biljka ima svoju frekvenciju, vibraciju, energetski zapis, i taj zapis, u dodiru sa našim energetskim telom, vrši uticaj na naše telesne sisteme koji su u rezonanci sa tom vibracijom. Upravo zbog toga i kažemo da određena biljka ima uticaj na određeni organ ili na određenu telesnu funkciju.
 
Teme predavanja:
 
– Organi i sistem organa
– Lekovito bilje za detoks organizma
– Fitokozmetika i detoksikacija
– Biljna ulja
– Aromaterapija
– Detoks kože
– Vibracija biljaka
– Energertski potencijali lekovitog bilja
– Holizam u lečenju lekovitim biljem
– Bioenergomedicina i fitoterapija
 
Predavači:
 
Tatjana Čopa – diplomirani kozmetičar, fitoterapeut, terapeut kvantno informacionih sistema – uvod u kvantnu medicinu, edukator i stručnjak za izradu prirodne kozmetike – fitokozmetike, stučni savetnik za prirodnu negu kože
 
Branislav Grujić – holistički psihoenergoterapeut, edukator, stručnjak iz oblasti bioenergetskih potencijala prirode

10. septembar 2022.

17.30h – 19.30h
Zeleni venac 11

Živimo u 21. veku, u vremenu gde hemija polako ali sigurno dobija bitku nad prirodom. Kroz naša višedecenijska iskustva smatramo da je priroda ta koja će na kraju pobediti. Naša misija je da uz pomoć prirode i uz preparate najbliže prirodi pomognemo svima u životnom, najvažnijem cilju da budemo zdravi i srećni. Ako smo zdravi iznutra, bićemo zdravi i spolja, a to možemo da sprovedemo u delo samo prirodnim izvorima. Zato smo tu – da zajedno dođemo do simbioze zdravlja i lepote.

Simptomi pada imuniteta su: hronični umor, učestale infekcije, promena na koži, noktima i kosi, mršavljenje, gojaznost, usporeno zarastanje rana, česte i duge prehlade, alergije, herpes na usni i koži.
Svi smo nekad imali makar jedan od ovih simptoma i zato je neophodno da danas, više nego ikad, kada je ekspanzija virusa oko nas, naučimo da ojačamo i sačuvamo svoj imunitete, a samim tim i zdravlje.
Priroda nam najbolje može pomoći u tome i zato ste dobrodošli na naše predavanje o značaju lekovitog bilja za ljudski organizam.

FITOTERAPIJA JE METODA LEČENJA LEKOVITIM BILJEM

Jedan od najsatarijih oblika medicine je upotreba lekovitog bilja i njihovih preparata. Danas od lekovitog bilja potiču mnogi savremeni lekovi koji su neposredno ili delimično u promenjenom obliku.
Maksimalne mogućnosti FITOTERAPIJE ispoljavaju se u podizanju kvaliteta života: jačanju imuniteta, uklanjaju bola, straha, podizanju raspoloženja, smanjenju tegoba kod nekog funkcionalnog poremećaja, poboljšanju sna, smanjenju stresa koji je jedan od glavnih uzročnika pada imuniteta.

Snaga lekovitog bilja se pre svega ogleda u prevenciji, pa tek onda u intervenciji.
Lekovito bilje, biljni pripravci, biljna i eterična ulja se uspešno koriste za podršku boljem imunitetu, ali i za prevenciju i tretiranje infekcija usled oslabljenog imuniteta.

Fitoterapija ima svoje zdravstvene prednosti jer deluje antioksidansidativno, antimikrobno, protivupalno no jedna vrlo važna funkcija je da pomaže u čišćenju toksina i zauzvrat pomaže u jačanju imuniteta.

Imunitet predstavlja sposobnost ljudskog organizma da se sopstvenim mehanizmima brani od virusa, infekcija, bakterija, parazita i drugih patogena. Imunološki sistem je temelj odbrane ljudskog organizma od napada stranih mikroorganizama, zasnovan na stvaranju antitela.
Kada smo kod nege tela, koža ima sopstveni imunitet.
Otkrijte šta dovodi do njegovog slabljenja, koji su simptomi, ima li načina da se popravi i zašto je važan za lepotu.

A da li ste znali da i koža ima sopstveni imunitet?

Imunitet kože je deo globalnog imunog sistema organizma.
Koža je barijera koja ostatak organizma odvaja od spoljašnje sredine i ima pre svega zaštitnu funkciju.

Teme predavanja

– Lekovito bilje za očuvanje i jačanje imuniteta
– Biljna suplementacija i zdrava ishrana
– Kvantna dijagnostika i terapija
– Imunitet kože
– Bolesti i promene na koži usled pada imuniteta
– Biljna ulja
– Eterična ulja – aromaterapija
– Biljni preparati i sastojci za negu kože

Predavači:

Mr ph spec. Milica Burazor – magistar farmacije, specijalista za domaću tradicionalnu medicinu (akreditovanu pri SLD Srbije), terapeut kvantne medicine, specijalista za izradu galenskih preparata, stručnjak za pravilnu suplementaciju i fitoterapeut, savetnik za zdravu ishranu

Tatjana Čopa – diplomirani kozmetičar, fitoterapeut, terapeut kvantno informacionih sistema – uvod u kvantnu medicinu, edukator i stručnjak za izradu prirodne kozmetike – fitokozmetike, stučni savetnik za prirodnu negu kože

7. avgust 2022.