NOVOGODIŠNJA RADIONICA

Novogodišnja radionica prirodne kozmetike - Smilje eliksir mladosti

18. decembar 2021.

Radionica ručne izrade prirodne kozmetike organizuje Uduženje “Oriša” u saradnji sa "Natura Oleum", koje se bavi edukacijom i promocijom prirodne nege i zdravih stilova života. Ova radionica je prava prilika da naučite kako da sami kod kuće napravite zdrave preprate za negu kože od biljnih ulja na jednostavan, lak i brz način

Ovo je prava prilika da naučiš kako da kod kuće napraviš zdrave preprate za negu kože od biljnih ulja na jednostavan, lak i brz način.

Ova radionca će vam pružiti bazično (osnovno) znanje ako želite da se bavite izradom i proizvodnjom prirodne kozmetike ili ako se već bavite izradom, upotpuniće, obogatiti i proširiti ga.

Zato na svoju kožu i kožu svoje dece stavite samo ono što smete i da pojedete i tako ćete biti sigurni da ste joj pružili najzdraviju negu. A preparate koji će se izradjivati na radionici su upravo to – JESTIVI!

Radionica se sastoji iz dva dela – teorijska i praktična nastava

BROJ MESTA JE OGRANIČEN

prvi Deo - Uvodno predavanje

BILJNA I ETERIČNA ULJA I NJIHOVA PRIMENA

Upotreba ulja u odnosu na tipove i stanja kože. Sastav ulja i stepen lekovitosti u primeni.

PRIRODNA KOZETIKA I NJENE KARAKTERISTIKE

Razlika izmedju prirodne i komercijalne kozmetike. Sirovine koje se koriste u izradi prirodne kozmetike.

FIZIOLOGIJA, GRADJA I FUNKCIJA KOŽE

Da bi znali da napravimo odgovarajući preparat za negu, potrebno je poznavati gradju i funkciju kože i njenu osnovnu ulogu.

Drugi Deo - Praktična nastava na kojoj se izradjuju 3 preparata

SAPUN NA BAZI BILJNIH ULJA

ne isušuje i neguje osteljivu kožu

HIDRANTNA KREMA ZA LICE

hidrira i neguje kožu lica

LOSION ZA TELO

dvofazna emulzija za negu tela

SMILJE – BILJKA LEPOTE I MLADOSTI

Ova radionica je posvećena Smilju (Helichrysum italicum), biljci koju zovu i cvet besmrtnosti, jer poznato je da postoji cveće koje ne vene, čak ni onda kada je ubrano.
Ono po čemu je ova biljka najpoznatija jeste njeno snažno delovanje protiv starenja kože. Ima redak hemijski profil koji uključuje snažna protivupalna jedinjenja – alfa, beta i gama kurkumen i neril acetat koji opušta mišiće i deluje protiv grčeva. Istraživanja su pokazala da ova biljka smanjuje dubinske bore za 19 %, ukupan broj bora za 14 % i naboranost kože za 38 %.
Zaštitna uloga i dejstvo smilja na kožu:
snažno deluje protiv slobodnih radikala
značajno utiče na proizvodnju kolagena
poboljšava mikrocirkulaciju, a time i detoksikaciju kože
antiseptički i pročišćavajuće deluje na kožu
Ulje smilja pokazuje delovanje u tretmanu ožiljaka i strija.
Zbog protivupalnog i analgetskog delovanja efikasno je u prevenciji infekcija i zaceljivanju i smanjivanju ožiljka od carskog reza.
Veoma je efikasno u lečenju dermalnih promena na koži – ekcem, psorijaza.
Eterično ulje smilja može se koristiti (u kupkama ili u difuzeru) za odčepljenje disajnih puteva, kod astme i bronhitisa.
Poznato je po tome što pozitivno deluje na emocionalno zdravlje, eliminiše stres i napetost.
Ulje smilja jedno je od najboljih sredstava protiv podliva i modrica, čak i onih koje sporije prolaze.

Degustiraćemo čajeve od lekovitog bilja sa planine Rtanj koja je oduvek bila poznata po svojoj lepoti, netaknutom prirodnom bogatstvu i lekovitom bilju koje tamo raste

TEA TIME

OSVEŽENJE – TEA TIME Degustiraćemo čaj od smilja koji se u fitoterapiji preporučuje kod problema digestivnog trakta, a takodje podstiče izlučivanje žuči i čišćenje jetre, samim tim i kože, jer je jetra organ koji je povezan sa kožom.

SADRŽAJ PROGRAMA

GOST NA RADIONICI

Bane Radosavljević – Natura Oleum – je uzgajivač i proizvodjač etarskog ulja smilja i ispričaće nam svoje iskustvo i nešto više o ovoj čudesnoj biljci

RADIONICA PRIRODNE KOZMETIKE – TEORIJA + IZRADA (ZADRŽAVATE SVE PREPARATE)

Tatjana Čopa

IZRADA VISOKOKVALITETNIH PRIRODNIH PREPARATA

Zato na svoju kožu i kožu svoje dece stavite samo ono što smete i da pojedete i tako ćete biti sigurni da ste joj pružili najzdraviju negu.
A preparate koje ćemo praviti na radionicama su upravo to – JESTIVI!

IZNENADJENJA I POKLONI

 
Ako želite da imate ovo magično ulje u svojoj kolekciji za negu kože, svi polaznici radionice dobijaju popust od 20% pri kupovini i poklon Hidrolat Smilja od 50ml.

sastojci kojima se izrađuju preparati

BILJNA I ETERIČNA ULJA

Biljna i eterična ulja neguju i hrane kožu zahvaljujući visokom sadržaju nezasićenih masnih kiselina, lecitina, flavonoida i vitamina

HIDROLATI I OSTALE SIROVINE

Hidrolati su lekovite cvetne vodice koje će doprineti boljoj hidrataciji kože, dodatno osvežiti i tonizirati kožu

Dobijate Potvrdu o završenoj radionici (obuci)

Skripta „Holistički pristup lepoti i zdravlju“         Recepte i uputstvo za izradu preparata

ŠTA dobijaš završetkom radionice?

ZNANJE

Neprocenjivo znanje i veštine izrade visoko kvalitetnih prirodnih preparata

UŠTEDA

Finansijsku uštedu i nezavisnost o komercijalnoj kozmetici

ISKUSTVO

Mogućnost izrade prirodnih proizvoda kao vrednih unikatnih poklona

KREATIVNOST

Kozmetika iz kućne radinosti vam pruža mogućnost kreiranja individualnih kozmetičkih preparata.

Radionicu vodi

Tatjana Čopa – dipl. kozmetičar, fitoterapeut i terapeut kvantno-informacionih sistema - kvantna medicina Nakon završenih strukovnih studija Visoke medicinske škole (kozmetički smer) i stažiranja na odeljenju dermatovenerologije, svaki slobodni trenutak koristila je da svoje znanje dopunjuje metodama prirodne i alternativne medicine na raznim seminarima, obukama i edukacijama. Završila je školu Fitoterapije pri Udruženju „Quanttes“ – Centar za alternativnu medicinu i Srpskom lekarskom društvu i postala sertifikovani Fitoterapeut, kao i Kvantnu medicinu – Kvantno informacione sisteme. Oduvek je bila očarana biljkama i njihovim delovanjem na ljudski organizam, tako da dosta vremena provodi u prirodi gde uz pomoć duhovne prakse prepoznaje njihovu energiju i moć lekovitih sastojaka. Danas sva svoja znanja koristi za izradu Oriša -100% prirodne kozmetike u okviru svog Udruženje "Oriša" koje se bavi afirmisanjem i unapređivanjem holističkog pristupa zdravlju i lepoti, kao posebnog pristupa čoveku, koje uključuje priznate metode alternativne i prirodne medicine: fitoterapiju, aromaterapiju, primenu biljnih i eteričnih ulja, shvatajući ljudsko zdravlje i čoveka kao celinu, pružanjem informacija i kontinuirane edukacije. Može se pohvaliti time da sa puno ljubavi, pažnje i predanosti radi posao koji je u potpunosti ispunjava

Prijavi se i rezerviši svoje mesto sada!

VAŠA INVESTICIJA

5500 RSD

Za rezervacije i informacije o radionici:

E-MAIL: info@orisanega.com

mob: +381642559490

fb: Oriša – 100% prirodna nega

Prijava za radionicu

Upiši informacije u naznačenim poljima i rezerviši svoje mesto na radionici