ORIŠA

Udruženje “Oriša” se bavi afirmisanjem i unapređivanjem holističkog pristupa zdravlju i lepoti, kao posebnog pristupa čoveku, koje uključuje priznate metode alternativne i prirodne medicine: fitoterapiju, aromaterapiju, primenu biljnih i eteričnih ulja, primenu lekovitog bilja, shvatajući ljudsko zdravlje i čoveka kao celinu, pružanjem informacija i kontinuirane edukacije. 

Udruženje “Oriša” ostvaruje ciljeve u oblasti edukacije, usluga, informisanja, prezentacije i promocije, međunarodnog povezivanja, standardizacije.

• afirmisanje i unapređivanje terapije biljnim uljima i lekovitim biljem u cilju poboljšanja zdravlja i lepote, kao posebnog holističkog pristupa  čoveku

• stručno usavršavanje iz oblasti lekovitosti biljnih ulja i lekovitog bilja, javnosti o istim u prirodnim preparatima za negu i zdravlje i na taj način doprinošenje poboljšanju zdravlja i života.

Udruženje svoje ciljeve ostvaruje putem: 

• organizovanja seminara, radionica, kurseva i obuke u cilju ostvarivanja ciljeva udruženja

• istupanja u javnosti i održavanja prezentacija, promocija, predavanja, edukacija i festivala u nameri propagiranja svojih ciljeva

• izrade vlastitih predmeta i preparata na bazi biljnih ulja i lekovitog bilja

• izrade brošura, skripti, praktikuma, knjiga, članaka, časopisa, magazina, softvera, i druge publikacije koje tematski obrađuju ciljeve Udruženja i način njihove realizacije

• saradnje sa ustanovama, stručnnim udruženjima i drugim organizacijama u zemlji i inostranstvu koje imaju slične ciljeve i obavljaju slične delatnosti

• vršenja i druge delatnosti radi ostvarivanja ciljeva Udruženja

Tatjana Čopa

Nakon završenih strukovnih studija Visoke medicinske škole (kozmetički smer) i stažiranja na odeljenju dermatovenerologije, gde je stekla znanje i praksu iz oblasti dermatologije, kozmetologije, lekovitog bilja, farmakologije, ishrane u kozmetologiji, fiziologije starenja kože i estetske nege, svaki slobodni trenutak koristila je da svoje znanje dopunjuje metodama prirodne i alternativne medicine na raznim seminarima, obukama i edukacijama.

Završila je Školu Fitoterapije “Quanttes” pri Srpskom lekarskom društvu i postala sertifikovani fitoterapeut.

Završila je osnovni nivo Kvantne medicine – Kvantno informacioni sistemi pri Srpskom lekarskom društvu.

Oduvek je bila očarana biljkama i njihovim delovanjem na ljudski organizam, tako da dosta vremena provodi u prirodi, gde uz pomoć duhovne prakse prepoznaje njihovu energiju i moć lekovitih sastojaka. Opredelila se za rad sa biljnim uljima za negu kože i lekovitim biljem, jer je odlučila da radi nešto potpuno drugačije i autentično što bi mnogima donelo radost, zadovoljstvo i ispunjenost. 

Danas sva svoja znanja koristi za izradu Oriša -100% prirodne kozmetike i druge biljne pripravke (meleme, čajeve, tinkture…) u okviru svog Udruženja “Oriša”. Sa radošću deli iskustva sa svima koji posećuju njene kurseve i radionice u nadi da pronađu najbolje u sebi. Može se pohvaliti time da sa puno ljubavi, pažnje i predanosti radi posao koji je u potpunosti ispunjava.

Tatjana Čopa
dipl. kozmetičarka, fitoterapeutkinja i terapeutkinja kvantno - informacionih sistema